Spar penger på å bytte forsikringer

Mange tror at det er vanskelig å bytte forsikringsselskap. Sannheten er at det er svært enkelt. Med mindre du har inngått en avtale om noe annet, kan du endre selskap gjennom hele året. Dersom flere hadde vært klar over hvor enkelt det er å skifte selskap, ville trolig langt flere benyttet muligheten. Husk å undersøke tilbud fra flere selskap før du bytter.

Bruk en sammenligningstjeneste på nett

Bruk en sammenligningstjeneste på nett for å få en oversikt over hva du bør betale for dine forsikringer. Det finnes flere ulike forsikrings-kalkulatorer som gir deg denne oversikten. Når du benytter en slik søketjeneste vil du ofte få opp ulike tilbud fra en rekke ulike forsikringsselskap. På den måten kan du sammenligne pris fra ulike selskap, og se om din forsikringsavtale er konkurransedyktig.

Totalforsikring kan gi uttelling

Blir du en såkalt totalkunde og samler alle dine forsikringer på ett og samme sted, kan du oppnå store rabatter. Samler du de sentrale forsikringene som boligforsikring, innboforsikring, reiseforsikring og bilforsikring hos ett og samme selskap, kan du få opp mot 10 % avslag på prisen. Får du mellom 5 og 10 % avslag, har du allerede spart store summer i det månedlige budsjettet.

Bør du alltid samle alt?

Noen ganger kan det lønne seg å samle alle forsikringene sine hos ett og samme forsikringsselskap. Selv om mange selskap tilbyr pakkeløsninger, er det ikke alltid at en slik løsning lønner seg. Noen ganger kan det faktisk lønne seg å tegne ulike forsikringer med litt ulike selskap. Får du et solid tilbud på innboforsikring fra ett selskap, og et uslåelig tilbud på bilforsikring hos et annet, kan det lønne seg være forsikret på to steder. Er du i en slik situasjon, kan det imidlertid lønne seg å bruke tilbudsprisen fra det ene selskapet til å forhandle seg frem til et enda bedre tilbud hos det andre selskapet.

Forhandle på pris

Som nevnt over er ikke noe i veien for at du forsøker å prute på prisen når du skal bytte forsikringsselskap. Forsikringsselskapene vil ha deg som kunde. Dersom du vurderer å bytte, vil de ofte være på tilbudssiden når det gjelder vilkår og pris.

Benytt deg av gode tilbud

De fleste fagorganisasjoner har inngått avtaler med et av de store forsikringsselskapene. Gjennom medlemskap i en fagorganisasjon kan du med andre ord få gode forsikringsavtaler til en redusert pris. Undersøk om din fagorganisasjon har inngått en slik avtale.  Er du student kan du undersøke om din studentorganisasjon har inngått en lignende type avtale. Bruk også den gratis medfølgende reiseforsikringen du får i kredittkort.

Vær nøye

Det er ikke alltid at den forsikringsavtalen som gir den rimeligste totalsummen er den beste. Vær nøye med å undersøke forsikringsvilkårene før du inngår en avtale. Selv om det kan være kjedelig å bruke mye tid på slike formelle avtaler, vil dette være en investering av tid som kan gi stor økonomisk uttelling dersom uhellet skulle være ute.

Nyeste artikler

Arkiv