yA Bank

yA Bank har ti år på baken og tilbyr i tillegg til kredittkort og forbrukslån også lån til bil- og oppusning med krav til sikkerhet, i tillegg til spare- og lønnskonto. Banken er kåret til Norgesmester i Bank NM 8 år på rad.

Fordeler med yA Bank

En av de største fordelene med et forbrukslån fra yA Bank er at du får inntil tre års avdragsfrihet. Det kan være kjekt hvis du forventer en bedring i din økonomiske situasjon innen så alt for lenge, da kan du velge å utsette nedbetalingen av lånet frem til din betjeningsevne blir bedre. Avdragsfriheten trengs ikke å benyttes på starten av låneperioden, du kan også velge å ta enkelte avdragsfrie måneder, når du måtte ha behov for dette, for eksempel rundt juletider. Det påløper selvsagt fortsatt renter på lånet, også i måneder der du velger avdragsfrihet.

Det tilbys usikret forbrukslån med en nominell rente startende på 8,95%, hvilket er relativt høyt, men samtidig er termingebyret til yA Bank konkurransedyktig, med bare 30kr. Det lønner seg derfor å sjekke den effektive renten nøye og sammenligne flere lån. På tross av yA Banks høyere nominelle rente, vil det lave termingebyret fort kunne gjøre at den effektive renten blir mindre enn hos konkurrenter med en lavere nominell rente. Som alltid avhenger den nominelle renten av din økonomiske situasjon og faktorer som jobb, årsinntekt, alder  og bosted vil spille en rolle.

yA Bank tilbyr usikret lån på opp til 500.000kr. med en nedbetaling på inntil 15 år. Dette sammen med avdragsfriheten, gjør yA Bank til et attraktivt valg, hvis du har mye forbruks- og kredittkort-gjeld som du ønsker å refinansiere og samle i ett lån, men samtidig har en trang økonomi som ikke tillater deg store månedlige avdrag.   

Som flere andre, tilbyr også yA Bank lånesøknad online, med svar på dagen. Legitimering og signering av låneavtalen kan gjøres med BankID.

Ulemper med yA Bank

Minste forbrukslån yA Bank tilbyr er på 25.000kr, og banken egner seg derfor ikke for de som ønsker et mindre usikret lån. I tillegg er etableringskostnaden på 900kr. Blant markedets høyeste, noe som har effekt på den effektive renten, spesielt ved mindre lånebeløp.

Velger du å få tilsendt papirfaktura i posten, krever yA Bank 35kr. i fakturagebyr, i tillegg til termingebyret, noe som vil øke den effektive renten betydelig, spesielt på mindre lån. Du kan heldigvis velge å motta regningen som eFaktura og da tilkommer det ikke noe fakturagebyr.

Har du ikke BankID og ønsker å legitimere deg via Posten, krever yA Bank et gebyr på 300kr. For dette, i motsetning til de fleste andre tilbydere av forbrukslån i Norge, der dette er gratis.

Krav for å få forbrukslån gjennom yA Bank

yA Bank har en nedre aldersgrense på 20 år på forbrukslån. I tillegg kreves det en minimum årsinntekt på 200.000kr., men dette vurderes opp mot ønsket lånebeløp og den økonomiske situasjonen du er i. Det er et absolutt krav at du ikke er registrert med noen betalingsanmerkninger, for å få et usikret forbrukslån innvilget hos yA Bank.

Nyeste artikler

Arkiv