Thorn

Thorn har eksistert siden 1975 og er kanskje mest kjent som et firma som leier ut forbrukerelektronikk for hjemmemarkedet men de har de siste årene også satset tungt på finansiering gjennom selskapet Thorn Privat Finans, både ved kjøp gjennom nettbutikken deres, men også som tradisjonelle forbrukslån som utbetales til bankkonto.

Thorn tilbyr tre ulike typer usikret forbrukslån; PrivatLån Pluss, PauseLån og TryggLån. Betingelsene og mulighetene på de tre lånetypene varierer, så her gjelder det å sjekke nøye. I tillegg tilbyr Thorn også finansiering av kjøp av forbrukerelektronikk og hvitevarer på thorn.no. I praksis betyr dette at du kan kjøpe ny mobil eller vaskemaskin på avbetaling. Fordelen er at det er raskt og enkelt, men lånekostnaden kan fort bli høyere enn om du tar et tradisjonelt forbrukslån og bruker pengene til å betale kjøpet kontant, så det lønner seg å sjekke flere alternativer.

Fordeler med forbrukslån hos Thorn

Thorn garanterer at du har svar på søknaden din inne en time, innenfor vanlig arbeidstid, mandag til fredag. Du kan signere låneavtalen og foreta nødvendig legitimasjonskontroll med BankID, og Thorn vil da utbetale pengene samme dag, eller senest neste virkedag etter at du har fullført den digitale signeringen.

Ulemper med forbrukslån hos Thorn

Sammenlignet med konkurrentene, er maksbeløpet det er mulig å låne gjennom Thorn relativt begrenset, med bare 100.000kr. og lånet er ikke spesielt fleksibelt. Du må enten velge om du ønsker et lån der du kan utsette et avdrag nå og da, et lån der du kan ha en fleksibel avdragstørrelse, eller et lån med forsikring dersom du skulle bli sykemeldt eller arbeidsledig, du kan ikke få alle disse tjenestene i ett og samme lån. Mange konkurrenter på det norske markedet tilbyr usikret forbrukslån som er mye mer fleksible og der du har mulighet for både valgfri avdragstørrelse, avdragsfrihet og forsikring i samme lån, noe som gir deg en mye mer fleksibel lånesituasjon.

Forbrukslån hos Thorn er også relativt dyrt, sammenlignet med andre aktører. Etableringskostnaden for lånet er på helt opp til 1.820kr. hvilket er en av de høyeste opprettelseskostnader for et forbrukslån på markedet, pr. idag.

Renten på forbrukslån hos Thorn ligger noe over gjennomsnittet, med en nominell rente fra 9,90% til 23,87%, hvilket sammen med det høye etableringsgebyret og månedlige termingebyrer, kan gi en effektiv rente på opp mot 50%. Hvilken nominell rente du tilbys på lånet ditt, vil hos Thorn, som hos alle andre långivere, variere ut fra din inntekt og økonomiske situasjon.

Krav for å få forbrukslån hos Thorn

Aldersgrensen for å få usikret forbrukslån eller finansiering av kjøp gjennom nettbutikken thorn.no er 20 år. Det stilles ikke krav om at lånesøker må være norsk statsborger, men du må ha bodd og liknet til Norge sammenhengende, de seneste tre årene.

Thorn Privat Finans vil, som de fleste andre tilbydere av usikret forbrukslån på det norske markedet, foreta en kredittsjekk av deg før et eventuelt lån innvilges. Har du en eller flere betalingsanmerkninger vil lånesøknaden bli avslått.

Det er et krav at du har fast inntekt for å få lån eller finansiering gjennom Thorn, men det er ikke noe absolutt minimumskrav på årsinntekten, dette vil bli sett opp mot hvor mye du ønsker å låne, og situasjonen på din privatøkonomi.

Nyeste artikler

Arkiv